Български, сръбски, румънски и хърватскa групи ще се борят за Вашите гласове в ИЗБОРА НА ПУБЛИКАТА 2023

Преди броени дни  изтече крайният срок за изпращане на кандидатурите за участие във Втория международен конкурс за специален гост на Панаира на туристическите забавления и анимации – КАБИЛЕ 2023.  В надпреварата имаха право да се включат групи, неправителствени организации, клубове, свободни артисти, историци, археолози и сдружения от страната и чужбина, занимаващи се с експериментална археология, изучаване и реконструиране на миналото, възстановки на събития, облекло, бит и култура, занаяти и въоръжение от различни исторически.

До 15 август видео материали изпратиха групи от България, Сърбия, Румъния и Хърватия. Тазгодишните ни участници, които ще се борят за симпатиите на публиката са:

Сдружение за исторически възстановки и реконструкции ДУКС АНТИКА – България

Сдружение за исторически възстановки  VIA PRAETORIA – България

Сдружение за опазване на традиционни занаяти и умения БЕЛИТЕ ОРЛИ/ Udruženje za očuvanje starih zanata i veština BELI ORLOVI Сърбия

Сдружение ЛУГ ВЕЛЕСА/ Српска родноверна жупа ЛУГ ВЕЛЕСА – Сърбия

Сдружение за опазване и развитие на средновековните традиции и култура ЧЕРВЕНИТЕ ГАРВАНИ / Udruzenje za ocuvanje i negovanje srednjevekovne tradicije i kulture CRVENI GAVRANOVI – Сърбия

Сдружение ДИОКЛЕЦИАНОВА ЛЕГИЯ DIOKLECIJANOVA LEGIJA – Хърватия

Сдружение VETERES MILITES /Asociatia Culturala VETERES MILITES – Румъния

Сдружение за исторически реконструкции TERRA DACICA AETERNA / Asociaţiei de reconstituire istorică TERRA DACICA AETERNA – Румъния

Видео визитките на групите ще бъдат публикувани на 25 август на фейсбук страниците на Регионален исторически музей – Ямбол и Община Ямбол и  ще бъде обявено началото на вота. Всеки, желаещ да подкрепи своя фаворит, ще може да гласува за него на линка, приложен под краткия анонс на съответния участник*.

ИЗБОРЪТ НА ПУБЛИКАТА 2023 ще приключи на 15 септември 2022 г. Победителят в онлайн надпреварата ще стане ясен на 24 септември 2022 г. по време на  IX-я Панаир на туристическите забавления и анимации.

Припомняме, че победителят от ИЗБОРА НА ПУБЛИКАТА 2022 – Сдружението за опазване и развитие на традициите и културата БЕЛИТЕ ВЪЛЦИ от Сремски Карловци, Сърбия, ще бъде специален гост на Панаира, който ще се проведе от 23-ти до 25-ти септември в  АР„Тракийски и античен град Кабиле“.

Организатори на събитието са Регионален исторически музей – Ямбол и Община Ямбол.

*Не се допуска използването на недобросъвестни методи, техники и софтуер за манипулиране на участието и резултатите във вота. Организаторите имат право да прекратят гласуването в ИЗБОРЪТ НА ПУБЛИКАТА по всяко време, в случай че констатират злоупотреба, опит за манипулиране на резултатите от гласуването, извършване на действия, които имат за цел и/или биха могли да доведат до манипулиране на резултатите, недобросъвестно поведение или използването на фалшиви профили при гласуването. Участникът, извършил нарушението, ще бъде дисквалифициран. В тези случаи решението на организаторите ще бъде окончателно и не подлежи на допълнително обсъждане.