Регионален исторически музей – Ямбол представи „Пътят: хроника на ямболския баскетбол (1924 -2015)“

Официалната премиера на книгата се състоя в сряда, 19 октомври, в централното фоайе на зала „Диана“. Изданието е посветено на стотния рожден ден на баскетбола в България, на 95-тата годишнина от първите му прояви в града ни и на 75-я сезон на местния отбор.

Хрониката е логично продължение на едноименната фотодокументална изложба и проследява появата и развитието на играта в Ямбол. Изследователската част е обогатена  с емоционални разкази на ветерани и състезатели, които споделят с читателите късчета от историята на клуба.

Кметът на Ямбол Валентин Ревански поздрави присъстващите и благодари на екипа, създал книгата, а директорът на Регионален исторически музей  – Ямбол, гл. ас. д-р Стефан Бакърджиев, разказа как е възникнало партьорството между културната институция и местния клуб.

Авторите споделиха моменти от работата по книгата и благодариха на всички, помогнали тя да се случи.

Баскетболната вечер продължи като приятелски разговор, воден от г-н Христо Добрев от Управителния съвет на клуба. Ветерани, бивши и настоящи състезатели, треньори и спортни деятели заедно си припомниха за трудностите и успехите по пътя на любимата игра.

Автори на книгата са Кремена Димова и Мария Иванова. Графичното оформление е дело на художника Таня Косева, която е и автор на корицата.