Нощ на Музеите 2022

На 14 май (събота) Регионален исторически музей-Ямбол ще предложи богата програма от постоянни изложби, музикални изпълнения на живо, игри и забавления за малки и големи в ЕТНОГРАФСКИ КОМПЛЕКС КАРГОН. Отваряме врати точно в 17:00 часа с вход свободен. Събитията са част от програмата за европейската инициатива „Нощ на музеите“.

В 17:30 часа ще се впуснем в едно вълнуващо приключение, за да разбулим тайните на изгубените игри с актьорите от МАЛКА ТЕАТРАЛНА КОМПАНИЯ.

В атмосферата на популярните за началото на ХХ век  градски забавления ще ни пренесе музиката на ТРИО РЕВЕРАНС. Мелодиите на танците от онова време ще звучат от 19:30 до 20:30 часа.

Забравения вкус на изкушенията от градските сладкарници- любимо място за семейни посещения и социални контакти в миналото, ще си припомним с приготвените от ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ „ АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ“ лакомства.

Пъстри образи от улиците на стария Ямбол ще оживеят  в Етнографския комплекс в кв. Каргон, пресъздадени от ТЕАТРАЛНА ГРУПА „ ПАЛЕЧКО.

От 17:00 до 23:00 часа посетителите ще могат да разгледат изложбите на Регионален исторически музей – Ямбол ОТ ТРАДИЦИЯТА КЪМ МОДЕРНОТО и ЦВЕТНА МАГИЯ ОТ ЯМБОЛСКО.

В 22:00 часа  ще си ПОЖЕЛАЕМ НЕЩО ХУБАВО с традиционното пускане на летящи фенери.

Етнографският комплекс ще остане отворен до 23:00 часа.

НЕКА СЕ ЗАБАВЛЯВАМЕ ЗАЕДНО  С МОЕТО МУЗЕЙНО ПРЕЖИВЯВАНЕ VIII: ГРАДСКИТЕ РАЗВЛЕЧЕНИЯ В МИНАЛОТО!

ОЧАКВАМЕ ВИ!