Етнографският комплекс в кв. Каргон се превърна в любимо на децата място

В седмицата преди Деня на детето – 1 юни, Етнографският комплекс в кв. Каргон бе предпочитано от учениците място за забавление и  усвояване на нови знания. Разработеното под формата на възстановка занятие  „Училището през Възраждането“  пресъздаде  образователните методи от началото на ХIX в. по атрактивен начин. Децата имаха  възможност да се докоснат до предмети, книги и пособия, използвани в  българското училище в миналото, да заемат ролите на „показвачи“ и „надзиратели“, да пишат върху пясък и да разлистят  „Рибния буквар“.

Един час в килийното училище съпреживяха малчуганите от втори и трети клас на Иновативно начално училище „Св. Св. Кирил и Методий“  с преподаватели г-жа Стефанова и г-жа Хаджиева, г-жа Дончева, г-жа Найденова и г-жа Митраджиева. Урок от  миналото имаше и за възпитаниците на г-жа Георгиева от 1-ви „г“ клас, които избраха Етнографския комплекс, за да отбележат края на  годината и да получат свидетелствата си.

Наши гости бяха и децата от с. Скалица, които разгледаха изложбите на Регионален исторически музей – Ямбол ОТ ТРАДИЦИЯТА КЪМ МОДЕРНОТО И ЦВЕТНА МАГИЯ ОТ ЯМБОЛСКО.

Екипът ни благодари на всички деца и техните преподаватели за споделените моменти.