Музиката на Нова генерация звуча в Лятно кино Ямбол

Театрално-музикалният пърформанс “Част от колекция”, по фрагменти от книгата на Димитър Воев „Поздрави от мен боговете“, бе представен в Ямбол на 3 септември. Събитието се осъществи със съдействието на Регионален исторически – музей – Ямбол и Община Ямбол.

Квартетът Иван Юруков /от НТ“Иван Вазов“/, Стоян Младенов /от Малък градски театър „Зад канала“/, Николай Димитров /от театър „София“/ и театралният композитор и диригент Милен Апостолов заплени публиката с емоционалното си изпълнение.

Поетичното слово на известния в близкото минало рокизпълнител и композитор Димитър Воев разтърсва с вглъбеността, но и с бунтарския си дух, вълнува с пламенното любовно чувство, с острия сарказъм, с болката от самотата, но и с романтичния поглед към звездите.

Жителите и гостите на града се насладиха на компилацията от стиховете на Димитър Воев и музиката на „Нова Генерация“ в нови акустични аранжименти и си спомниха за рано напусналия ни млад творец, от чието бунтарство се нуждаем и днес.

Екипът на Регионален исторически музей- Ямбол благодари на Община Ямбол за  подкрепата и съдействието.

Признателни сме и на Община Тунджа, Областна администрация Ямбол и всички, които се включиха в инициативата “Подари спомен, не вещ” и закупиха билети за представлението. Благодарим и на публиката, с която споделихме тази изключително емоционална вечер!